Veckan som gått + en liten rant

Förra veckan hade vi en lite intensivare tryckkurs, vi testade på tygrtyck med silkscreen, linotryck, torrnålstryck och letterpress.
 
Jag letterpresstryckte ett little jinder citat, ett litet grattiskort och typ ett julkort. Kanske visar allt jag tryckt i ett senare inlägg!
 
På fredag åkte vi ner till Borgå, jag hade haft Abbey med mig i Jeppis i två veckor som sällskap åt Liv. 
 
På lördag morgon åkte jag och mamma till Marimekko outleten i Hertonäs direkt när dom öppnade. Jag hade önskat mig en klänning i födelsedagspresent och vi skulle åka dit för att testa den. Dock hittade jag en annan i stället som passade mig bättre. Det fanns så mycket fina och billiga kläder där!! Alltså herregud, byxorna på bilden ovan fick jag för 20€, kan ni tro det?? Är helt förälskad i dom, funderar bara vad jag ska matcha dom med. Jag fick också en trikåklänning med svartvita siirtolapuutarha-motivet på och ett par små tygbitar som det ska bli nånting fint av!
 
Matias plockade upp mig i Hertonäs och vi körde iväg till Åbo för att fira vappen! Känns som att hela världen vaknar i liv på vappen, och överallt ser man folk med studenthattar, så fint! 
 
Tänkte ändå ta upp en sak från vappen som jag blev riktigt riktigt arg av. Vi hade inte riktigt några ordentliga planer för kvällen, utan vi hängde mest bara på på olika ställen, och ett av dem var ett litet mötesrum var geologerna brukar ha fester. I början var vi bara fyra på plats, en grafisk designstuderande, en biologistuderande, en litteraturstuderande och en geologstuderande. Då kommer det in en väktare som frågar oss alla turvis vad vi studerar, jag är övertygad på att hon vill slänga ut oss eftersom det redan tidigare varit en geologtjej där och klagat på utomstående. Men nej, tydligen ville hon bara dissa mina studier totalt, när jag sa att jag studerar grafisk design var det nästan som att hon blev sur på mig. Hon frågade mig varför jag ens vill studera ett sånt utdöende ämne, "lever ens den branschen idag?" frågade hon ordagrannt, man sitter ju bara framför en dator. Jag tror jag aldrig träffat en så himla oschysst väktare och aldrig har någon hoppat på mitt blivande yrke på det sättet, flera gånger har jag hört kommentarer som "Lönar det sig? Får man jobb?", men aldrig att folk med den elaka tonen sagt såna saker till mig. Tillsist efter att hon skymfat grafiker-yrket i några minuter avslutade hon med nåt i stil med "ja, ja det är ju alla människors egna val vad man vill bli men jag skulle nog aldrig bli något sånt." och allt jag ville säga var bara att väktare är nog det sista yrket (efter lappolisa och telefonförsäljare) jag skulle välja men inte går jag omkring och slänger skit på dom som jobbar med sånt heller. Just och just kunde jag hålla mig och det mest p.g.a. jag bara ville bli av med henne och inte kände att hon förtjände mer av min tid + att jag inte ville gå ner till hennes nivå. Härregud jag fattar inte ens hur man tänker när man lägger sig i sådant? Har man inget bättre för sig? Tycker ju att en vuxen människa borde fatta bättre(hon var runt 50). Och att påstå att designbranschen inte lever, alltså va?! 
 
Allmänt | |
#1 - - Kugge:

Men vad är det för en människa!? HU! Och jag tror definitivt att du kommer att ha jobb i fortsättningen. :)

Svar: Jaa man undrar.. Tack! Tror också så pass mycket på mig själv att jag vet att jag kommer kunna kämpa mig till ett jobb trots att branschen kan vara svår!
Sandra Snellman

#2 - - Joré Dirgélaité:

åh så kul med tryck!!! vill se hur det blev. och vilken vidrig väktare (obs alliteration hihi :D)! vissa människor har en imponerande förmåga att tro sig veta bättre och mer än andra när de inte ens är nära. men det är också det enda man kan berömma dem för.

Svar: Ska absolut visa upp trycken sen! :) Faktiskt vidrig väktare, en undrar hur hon riktigt tänker.
Sandra Snellman

#3 - - Thea:

Det var säkert en sån person som inte tycker det är nåt fel med crocs och comic sans.

Svar: Hahah just så såg hon ut också!
Sandra Snellman

Upp