Filmtips!

The Martian handlar om astronauten Mark Watney(Matt Damon) som blir lämnad ensam på Mars. Hans crew är med om en häftig storm och de lämnar honom efter sig eftersom dom trodde han dött. Men där hade de fel! Mark gör allt för att försöka överleva och få kontakt med dom andra. Så ortoligt spännande och bra film, en passlig kombination av spänning, drama och humor! 
Ett plus som förståss borde vara självklart men tyvärr inte alltid är det var att många av astronauterna och av de som arbetade på Nasa var kvinnor! Jag har blivit så himla trött på filmer där alla roller spelas av gubbar.
 
Room handlar om Jack och hans mamma (spelad av Brie Larson) som bor i room. Jack är född där och vet ingenting om utvärden, det är nämligen så att Jacks mamma blivit kidnappad av en gubbe, och låst i hans skjul där hon sedan födde Jack. Filmen handlar om hur de lyckas fly och hur livet fortsätter efter det. Väldigt stark och rörande film.
 
Big Eyes är en sann historia om konstnären Margaret Keane(Amy Adams) som blir manipulerad av sin man att sälja sina tavlor under hans namn. Jag som älskar filmer om sånt som hänt på riktigt tyckte massor om filmen! Man blev verkligen arg ibland och den var så spännande.
 
If I Stay med min favorit Chloë Grace Moretz i huvudrollen handlar om Mia som är med om en bilolycka tillsammans med hennes familj. Mia är i koma men får följa med och se vad som hänt med hennes familj, hon får välja ifall hon vill vakna upp eller somna in. Denhär filmen var så stark och känslosam. Se den!
 
The Walk handlar om den franska galningen Philippe Petit som balanserade mellan WTC Twin towers. En sann historia dethär också, som jag som sagt gillar. Huvudpersonen spelas av bästa Joseph Gordon-Levitt. En nästan retande spännande film!
 
Allmänt, Film & Musik, Tips | big eyes, film, filmtips, if i stay, room, the martian, the walk | |
#1 - - Sandra:

Åh, jag vill verkligen verkligen se Room.

Svar: Se den! Rekommenderar verkligen :)
Sandra Snellman

Upp