Feministisk förbannelsesalong

I kväll har jag och Thea gått på ett evanemang som heter feministisk förbannelsesalong, idén var den att alla som ville skulle få gå upp på scen och ranta om allt som tynger en. Det var så många bra pratare och så många modiga och kloka personer där, och jag har liksom alltid också velat vara en sån person som 1. vågar gå upp på scen och säga sin åsikt och 2. få till dom rätta orden, men det är så svårt för mig.
 
Ett ämne som det talades om och som jag själv också länge velat ta upp är dethär med att inte vara en tillräckligt bra feminist. Så känner jag mig ofta, för jag vet att jag inte är lika påläst som många andra, jag vet att jag ibland säger klumpiga saker utan att mena det, och jag vet att jag kunde vara modigare med mina åsikter och kämpa mer, men jag gör så gott jag kan.
Det blir nästan som att jag blir rädd för att säga mina åsikter för att dom kanske inte är tillräckligt genomtänkta, det är kanske nånting jag glömt, jag kanske inte är tillräckligt korrekt, tänk om någon ifrågasätter mig och jag inser att min åsikt bara är skit? Jag vågade inte gå upp på dendär scenen eftersom så många andra som vet bättre tittade, men borde inte feminismen gå ut på att respektera alla? I stället för att skälla ut någon som försöker väl men gör ett litet misstag borde man väl hjälpa och lära och ta hand om varandra. Och nu menar jag inte att någon där satt och buade i publiken, tvärtom, stämningen var fin och det känndes bra att vara där! Men jag vet att det finns domhär personerna som alltid ska påpeka andras brister och trycka ner i stället för att skjuta upp. Därför kan det ibland kännas svårt för mig att prata med folk som jag vet att är väldigt insatta, jag är ständigt rädd för att säga nånting fel för jag vill ju också vara klok lixom, sen så kan ju faktiskt inte alla ha samma åsikter om allt och det är ok.
Vad jag vill säga med detta är väl att jag tycker att vi feminister borde peppa varandra och hjälpa varandra i stället för att se ner på dem som är "sämre feminister", vi är ju alla sist och slutligen bara människor som har så mycket att lära från varandra.
 
 
Allmänt, Tankar | |
Upp