En semester i outfits

Tänkte köra på en liten cool idé och visa upp min semester i outfits, dock har jag nog inte bild på alla outfits jag hade eftersom jag byter outfit minst en gång i dagen, inte bara på semester utan annars också, men här är dom jag hittat bild på i allafall!
 
Första dagen tillbringades i Stockholm där det småregnade lite och var varmt fast jag förväntade mig kallt. Jag svettades i allafall i ett par gamla Diesel mom jeans, randig tröja från Cos, tossor från Karhu och den perfekta regnjackan från Petit Bateau. Köpte den i fjol efter att ha dreglat över den ända sen jag såg den på Sandra Beijers blogg, men jag vill ju lixom ha alla kläder hon har ju!!!
 
I Kalmar strosade jag runt i samma jeans, en ny top från & other stories, vet dock inte om jag gillar den än, får väl ge den en chans och om den inte känns bra så säljer jag den, den är i allafall mer rosa än vad den ser ut på bilden. Skorna är från Monki och det är denna sommarens favoriter och brillsen kommer från Urban Outfitters.
 
På Öland var det soligt så attans så jag gick mest i halsternecktoppar för att undvika brännränder på axlarna. Denhär toppen är från Bikbok och den suger, har använt den kanske fem gånger och trådarna sprättar.. Den perfekta kjolen är från Urban Outfitters och den är väl min mest använda kjol.
Blev det blåsigt fick min favorit cashmeretröja från H&M värma mig, den är så mjuk!!!
 
I den kungliga klänningen var jag klädd i ett annat halsterneck påhitt, nämligen denna från Cubus! Hittar aldrig nånging där, men ibland har dom väldigt bra kampanjer där, som t.ex. att allting är -40% mellan kl 8 och 10 någon viss dag, och denna fyndade jag på att sådant tillfälle och den har blivit flitigt använd, gillar modellen!
 
Ok kan vi bara ta en stund att jämföra min hudfärg på denna bild och på den föregående, på dom bilderna är det två dagars skillnad, TVÅ DAGAR! Ni kan tänka mig såna brännränder jag har(hittar inget svenskt vettigt ord för rusketusraita snälla nån hjälp mig finns det ens?)! I allafall, klänningen är från Monki och den suger också om jag ska vara helt ärlig för sömmarna liksom böjer sig i kjolen, man ser det till och med på bilden, alltså hur kan det vara så svårt att följa rätt trådriktning när man syr?? Nåja jag använder den ju ändå för jag tycker den är fin också.
 
Dethär var alla mina semesteroutfits! Väldigt enkelt men det är så det ska va på semester ju!
 
Allmänt, Outfit | | 3 kommentarer |

Dina ögon krymper som blåjeans

Mina vardagar ser ganska lika ut, jag chillar bort morgonen och sen jobbar jag 12-18 ungefär, vissa kvällar hittar jag på nånting kul, idag var en sån. Jag gick nämligen på en liten kvällspromenad tillsammans med lilla Liv och min goda vän Linda.
För en liten stund sen kom jag hem och kände att jag ville ta lite bilder på vad jag hade på mig eftersom jag kände mig så himla fräsh och stilren, sådär obrydd och slarvig men ändå fin! Stella ville väldigt gärna vara med på bild. Men alltså jag har verkligen fastnat för denhär lite mer enkla och avslappnade looken, visst gillar jag fortfarande mönster och sånt, men jag märker hur jag allt mer drar mig till enfärgat och avskalat. 
När jag klippte mitt hår kände jag mig själv som flera olika Astrid Lindgren karaktärer, bland annat Lotta på bråkmakargatan, hennes mamma och Malin från vi på Saltkråkan, jag googlade lite och upptäckte att Malin verkligen har en ganska najs look och ända sedan dess har jag inspirerats av den stilen, roligt va?
Mina sandaler från monki älskar jag att kombinera med uppvikta momjeans, och momjeans tycker jag att passar bäst med vita tröjor, fast den jag har här är ljusgrå, hittade den idag på H&M för ynka 12 euro! Nuförtiden köper jag väldigt sällan kläder från H&M eftersom dom allt som oftast blir kvarglömda i skåpet, men ibland hittar man guldkorn alltså!
Gu det känns som att jag kan tjata på om kläder hur länge som helst! Det får va nog nu för detta inlägg, ha det bra!
 
 
Allmänt, Outfit | | 2 kommentarer |

Feministisk förbannelsesalong

I kväll har jag och Thea gått på ett evanemang som heter feministisk förbannelsesalong, idén var den att alla som ville skulle få gå upp på scen och ranta om allt som tynger en. Det var så många bra pratare och så många modiga och kloka personer där, och jag har liksom alltid också velat vara en sån person som 1. vågar gå upp på scen och säga sin åsikt och 2. få till dom rätta orden, men det är så svårt för mig.
 
Ett ämne som det talades om och som jag själv också länge velat ta upp är dethär med att inte vara en tillräckligt bra feminist. Så känner jag mig ofta, för jag vet att jag inte är lika påläst som många andra, jag vet att jag ibland säger klumpiga saker utan att mena det, och jag vet att jag kunde vara modigare med mina åsikter och kämpa mer, men jag gör så gott jag kan.
Det blir nästan som att jag blir rädd för att säga mina åsikter för att dom kanske inte är tillräckligt genomtänkta, det är kanske nånting jag glömt, jag kanske inte är tillräckligt korrekt, tänk om någon ifrågasätter mig och jag inser att min åsikt bara är skit? Jag vågade inte gå upp på dendär scenen eftersom så många andra som vet bättre tittade, men borde inte feminismen gå ut på att respektera alla? I stället för att skälla ut någon som försöker väl men gör ett litet misstag borde man väl hjälpa och lära och ta hand om varandra. Och nu menar jag inte att någon där satt och buade i publiken, tvärtom, stämningen var fin och det känndes bra att vara där! Men jag vet att det finns domhär personerna som alltid ska påpeka andras brister och trycka ner i stället för att skjuta upp. Därför kan det ibland kännas svårt för mig att prata med folk som jag vet att är väldigt insatta, jag är ständigt rädd för att säga nånting fel för jag vill ju också vara klok lixom, sen så kan ju faktiskt inte alla ha samma åsikter om allt och det är ok.
Vad jag vill säga med detta är väl att jag tycker att vi feminister borde peppa varandra och hjälpa varandra i stället för att se ner på dem som är "sämre feminister", vi är ju alla sist och slutligen bara människor som har så mycket att lära från varandra.
 
 
Allmänt, Tankar | | Kommentera |
Upp