Här börjar mitt hälsosamma liv

Vetni, nu har jag bestämt att här börjar mitt hälsosamma liv. Jag ska börja äta nyttigt och sporta! På måndag gick jag på en intervall step timme, och den var kanske den roligaste motion timmen jag haft, krävande och utmattande med lite koreografi men inga supersvåra steg att minnas. På tisdagen provade jag på pilates, det var skönt med lite lugn motion p.g.a. träningsvärken från måndags. Medelåldern på pilates var typ 60, men jag tycker inte man ska tänka så mycket på det, olika motionsformer passar ju till olika människor och jag känner att en pilatestimme bland pansionärer kan vara väldigt avslappnande och bra för mig.
 
Igår laddade jag ner en app där jag kan hålla koll på vad jag äter och hur mycket jag motionerar varje dag. Supersmidigt, och man ser också procenten på hur mycket kolhydrater, fett och proteiner maten man ätit under dagen innehållit så man kan ha koll på vad man borde äta mer av. Sen så kan man adda sina kompisar i appen och peppa varann, allt blir så mycket lättare när man har någon att göra det tillsammans med. 
 
Denhär månaden jag har kvar i Jeppis har jag tänkt försöka röra på mig minst tre dagar i veckan och fortsätta äta ungefär som förut men skillnaden nu är att jag har lite mer koll, dessutom ska jag försöka äta mer vegetariskt, är så trött på att det ska va kött i allt. På sommaren flyttar jag ner till Borgå och kommer jobba på en lunchrestaurang som endast serverar vegetarisk mat, även mycket rawfood och veganskt, ska bli intressant att se hur mina matvanor förändras efter den sommarn, men jag är övertygad om att jag kommer lära mig massor och må bättre efter det!
 
Den sista saken jag gjort för att ta tag i mitt liv är att (igen) springa till skolhälsovårdaren för att försöka ta reda på varför jag har det så svårt att koncentrera mig. För något år sedan sprang jag på blodprover stup i kvarten för att försöka ta reda på vad det kunde vara, men fick aldrig några resultat så jag gav upp. Denhär gången ska jag få gå hos en psykolog och få ta lite psykiska tester för att se om det kunde vara något sånt. Det känns så himla jobbigt eftersom vi går igenom saker i skolan som jag påriktigt är intresserad av, men när jag försöker lyssna så går det in genom ena örat och ut genom andra. Förut brydde jag mig inte riktigt, var lite skoltrött och sådär, men nu är jag studerar nånting jag är riktigt intresserad av så tar jag det naturligtvis också mer på allvar. Dessutom närmar sig ju arbetslivet helatiden och jag vill ju vara fylld med kunskap tills dess. Jaja, vi får väl hoppas att mitt nya hälsosamma liv ska hjälpa mig med koncentrationen också, och att motivationen räcker till denna gång!
 
 
Allmänt, Mat, Tankar, Vardag | |
#1 - - Daniella Chanelle:

Är det myfitnesspal du använder? :(

Svar: Ja! Just den :)
Sandra Snellman

#2 - - Daniella Chanelle:

Det skulle vara en glad smiley! :)

#3 - - Daniella Chanelle:

Vad heter du på myfitnesspal om du vill ge ut den? :)

Svar: Sastronauten tror jag! Säg till ifall du inte hittar mig :)
Sandra Snellman

Upp