Second hand-klädutmatning

Jag hoppar på denna klädutmaning jag också, man ska alltså visa upp tre outfits med loppisfyndade kläder!
 
Den första är en klänning från 50/60-talet kanske? Materialet är väldigt plastigt och konstgjort, om man stryker den så smälter det. Köpte den egentligen för att sy ett datorfodral av, den var ganska lång, ungefär till mitten av vaderna, och jag såg ut som en hemul med den på då, men nu när den är kortare så gillar jag den! Hade på mig den idag faktiskt.
 
Dessa är av mina nyaste loppisfynd! En marimekko-skjorta i mina favoritfärger och en ljusrosa kjol som jag funderar på att sy upp, den slutar precis på knä nu.
 
Sist kommer en väldigt casual look. Jag tycker att det är så snyggt på andra (t.ex. Flora) med randigt och denim men jag får liksom inte till dendär coola stilrena fräscha looken, vad gör jag fel??
 
Jaha så ska man väl utmana nån också, och jag vill att Matilda visar upp sina fina fynd!
 
 
Allmänt, Listor, Outfit, Shopping | | 2 kommentarer |

Sypepp/Vårpepp

För en tid sedan lånade jag mina kusiners mammas symaskin, och medan jag sydde hade jag på mig denna rutiga kjol från monki. Hon hade precis gått igenom sitt tygförråd och slängde på mig en massa tyger som hon inte hade användning för, däribland hittade vi exakt samma tyg som på kjolen. På veckoslutet grävde jag fram tyget och sydde ihop en matchande top.
 
Först skulle det bli en vanlig ärmlös top men ju mer jag sydde och provade på desto mer blev jag sugen på en halterneck, så jag ändrade på den totalt!
 
Tadaa! Posar som en deodorant-reklamtjej typ.
 
Bak har den både knäppen uppe i nacken och på ryggen, men knäppena i ryggen hålls knappt fast så dom ska nog ersättas med riktiga knappar.
 
Bjuder ännu på en liten blooperbild, såhär kan det se ut då jag försöker fota en spexig bild men ramlar.
 
Detta blir förresten mitt bidrag både till månadens sypepp och till monthly makers! Månadens monthly makers tema är vår, och nog är väl detta mer en sommartop, men våren för mig är all about förberedelser inför sommarn!
 
 
Allmänt, Sy | | 10 kommentarer |

Jag var country och du var otrolig

Just nu har vi en tryckkurs på gång i skolan där vi ska prova på olika tryckmetoder, först ut är tygtryck med tryckram! Det har jag ju gjort förut också, och det är så roligt! Men jag har lite svårt att bestämma mig för ett motiv. "Det är lite som att bestämma vilken tatuering man ska ta" sa Thea och jag håller med. 
 
När jag kom hem så öppnade jag en gammal bläckpatron som jag tagit från skolans printer då dom byttes och började måla och klotta lite för att komma i gång.
 
Jag har övat på att rita människor idag också, jag utgick från denhär bilden, men när jag märkte att proportionerna blev lite annorlunda så slutade jag titta på bilden vilket resulterade i ett par väldigt märkliga ben och en konstig hand, om man inte tänker på dom två faktorerna så blev jag faktiskt rätt nöjd.
 
Tycker att själva klottservetten blev snyggare än allt jag målat idag! Men så är det ibland.
 
Allmänt, Grafisk design, Illustration, Pyssel | | 2 kommentarer |
Upp