Kantarellpasta

 Idag festade jag till vardagen lite med att köpa kantareller. Jag använde dethär  receptet av Sandra Beijer, hon har så himla bra recept på pasta! Jag gjorde en lite mindre sats eftersom jag bara köpte 250 gram svamp som jag också ville använda till svampsmörgåsar, så det blev kanske 100 gram svamp, ett par strimlor bacon och ett paket färskpasta. Det räckte ändå till två stora portioner.
Allmänt, Mat | | 3 kommentarer |

Entreprenörskap

Domhär bilderna tog Thea på mig några veckor tillbax och jag tycker dom blev ganska fina! 
 
I måndags åkte jag iväg till Kokkola på en startupdag för en entreprenörkurs man frivilligt får gå via min skola. Tanken är att man i grupp ska bilda ett företag för ett år(självklart får man fortsätta om man vill). 
Vi var i Kokkola 24 intensiva timmar från måndag till tisdag. Dit kom dom flesta helt clueless utan varken idéer eller en grupp, men på måndag kväll hade vi redan ett starkt koncept. Vi är tre från grafisk design och tre från rumsgestaltning som teamat upp. Även om vårt koncept är väldigt klart och många vet om vad det är vi sysslar med så tänker jag hålla det lite hemlighetsfullt här på bloggen tills vidare, jag kan ju berätta att våra guidlines är miljövänligt, trendigt, hållbart och prisvärt. 
Är så himla super taggad på dethär! Det kommer nog bli toppen!
Allmänt, Sandra | | En kommentar |

Höstlistan

1. Vad är det bästa med hösten?
Att jag får använda min nya fina gula regnjacka

2. Vad kommer du äta i höst?
Skolmaten och så slänger jag väl i mig lite nudlar till kvällen, nä men nu har jag faktiskt bestämt mig att jag varje veckoslut ska testa på ett nytt recept. På hösten ska man väl passa på att äta svamp i allafall.

3. Vad kommer du dricka i höst?
Iste, alltid iste.
 

4. Vad kommer bli ditt mest använda plagg i höst?
Jag gissar på min jeanskjol<3

5. Vad gör du om dagarna egentligen?
Går i skolan, myser med Liv, hänger med vänner och nu har jag börjat motionera också.

 6. Vad gjorde du vid den här tidpunkten för ett år sedan?
Kollar man bloggarkivet så kan man bl.a. se att jag köpte plåtburkar, hade ofta en katt på besök och att jag och Matias reste till Pukara till Matias släkt sommarstuga. Vi har tänkt göra det varje höst.
 
7. Vad läser du?
Började igår på Meningen med hela skiten av Nina Åkestam. Är redan helt besatt av den och fascinerad över hur smart hon är. Har dessutom de senaste åren tröttnat på dendär dramatiska romantiska typen av böcker jag läste förr och läser heldre nånting som ger mig kunskap och inspiration i livet. Denhär boken är sån!

8. Vad tittar du på?
Igår började Äntligen Hemma(mitt favoritprogram!!), har ännu inte haft tid att kolla avsnittet men sen superdupermassor fram emot det! Annars gillar jag ju andra program i den stilen, Strömsö t.ex. men det är nånting med personerna i Äntligen hemma som får mig att gilla det så mycket!
 
9. Vad var bäst med sommaren?
Gotlandsresan och Sverigeroadtripen överlag. Jag trivs så bra i Sverige. Ska nog bo där nån gång.

10. Vad har du för höstplaner?
Använda min gula jacka massor, stugbesök med Matias, vänja Liv med kylan och mörkret, motionera mera, försöka göra mera och slöa mindre!
Allmänt, Listor | Höstlista, gotland, höst, höstlistan, lista, listor, meningen med hela skiten, nina åkestam, regnjacka | | 22 kommentarer |
Upp