Om att shoppa smart

Jag är en av dom människorna som har för mycket kläder och för lite klädskåp. Jag har så mycket kläder att jag glömmer att jag har dom och jag har varit så dålig på att göra mig av med dom, men nu har jag rensat bort över hälften som jag ska sälja! 
Därför tänkte jag berätta lite hur jag ska tänka i fortsättningen när jag shoppar för att inte bli med en massa onödiga plagg som jag bara använt en gång och sen inser att jag inte trivs i.
 
 
1. Hitta en modell på kläder som du trivs i
För det första har jag nu hittat några modeller på kläder som jag verkligen trivs i mer än nånting annat. Det är A-linjade klänningar och kjolar, vanliga t-shirts med strama halshål och korta jackor. Jackan på bilden är från h&m och den är i fuskmocca, har haft den hur länge som helst, alltså den är verkligen perfekt!!
 
När jag köper kläder tänker jag nuförtiden alltid på att köpa kläder i denhär kategorin. Då vet jag att plagget troligtvis kommer passa till dom flesta andra plagg jag har, vardagliga A-line klänningar är bäst eftersom man inte behöver fundera på vad man ska ha för kjol till. (Visst har jag byxor ibland också, oftast dom dagarna jag känner mig lite trött och inte orkar sitta ordentligt.)
Ibland kan jag hitta annat jag gillar, men det är ofta sånt som är trendigt just då, och som jag inte kommer använda länge, det har jag märkt nu när jag börjat hitta min egen stil. Därför försöker jag undvika dessa köp.
 
 
2. Hitta ett färgschema
Ett annat tips om man inte vill hålla sig till bara en modell men ändå vill att kläderna passar ihop är att hitta ett färgschema man gillar eller tycker man passar i. Själv har jag svårt med detta eftersom jag gillar alla färger så mycket!!
Däremot har jag nog ett ganska tydligt mönsterschema. Det är mest randigt, enfärgat eller stora mönster.
 
 
 
3. Var bestämd och köp bara det du älskar
 
Säg att jag är ute efter en röd kjol, då går jag in i en butik och försöker hålla mig att inte titta på nånting annat(det är jättesvårt, jag vet!). Ett bra tips som jag nästan alltid gör är att kolla nätshoppar först till butiker jag planerat gå in till, då kan jag lätt kolla upp kjolkategorien på affärens hemsida och då vet jag lite vad dom har att bjuda på.
Självklart provar jag alltid kläderna jag köper, är inte plagget perfekt så är det nog bäst att bara lämna och gå vidare, köp alltså bara kläder du verkligen älskar! Då är det mindre risk för att plagget kommer glömmas längst bak i skåpet.
 
 
4. Kvalitet före kvantitet
Denhär punkten går lite hand i hand med den förra. I stället för att spontanköpa fem kjolar på h&m rean går jag heldre in till en affär med bättre kvalitet och köper en kjol som jag verkligen vet att jag kommer kunna använda i många år kombinerat med många andra plagg. Visst kan man hitta riktiga fynd på h&m rean också men let's face it, köper man fem kjolar på h&m rean samtidigt är det ganska osannolikt att dom alla kommer till användning. Och jag menar inget illa om h&m, det var bara ett exempel på en billig kedja, visst har dom massor med bra grejer där också!
 
 
 
Vad är dina bästa tips för att shoppa smart?
Allmänt, Outfit, Shopping, Tips | |
#1 - - Elin:

Väldigt härliga bilder!! :)

Svar: Tack! :)
Sandra Snellman

Upp