Med en liten tulipan

Idag gick jag och Iines på loppis, jag fyndade bland annat denhär burken, och det var ju super, eftersom det var just burkar jag var på jakt efter. Tycker det är besvärligt att ha alla matingredienser i förpackningarna, just nu har jag ett litet stökigt skåp med allting huller om buller i, och eftersom jag inte har så mycket skåprum så har jag gärna mina fina burkar synligt. 
En just sånhärn burk har jag tittat på många gånger tidigare, men de har alltid varit rostiga eller jätte dyra, denhär fick jag för 3,50€. Vet nog inte vad det är för en, vet nån annan?
Jag tycker överlag att folk har väldigt dyra loppispriser här i Jeppis, om man jämför med Borgå, konstigt.
 
Här har vi några fina burkar, är helt förälskad i domhär Aarikkas riemuraita burkarna, har typ hur många som helst. I domhär har jag grötflingor, mysli, mjöl och te.
Allmänt, Inredning, Loppis | | En kommentar |

Stugliv

På veckoslutet var Matias och jag till Matias släkts stuga i Pukara. Det var meningen att jag skulle åka tåg till Tammerfors och att han skulle hämta mig från tåget. Men så blev det inte. Matias bil gick nämligen sönder 20 kilometer från Tammerfors, så jag åkte tåg ända till Esbo och blev där och väntade på att Matias blev tillbakabogserad. Nästa morgon bar det av till stugan i stället, lite synd att vi inte hann vara där längre.
 
Stugan låg så in i skogen som det bara kan bli, bredvid en liten sjö. Sandvägen dit var kurvig och guppig, en riktig berg och dal bana, där brukar det ordnas rally tävlingar också. Första kvällen grillade vi, badade lite bastu, spelade bordsspel och eldade i öppna spisen, just sånt som man ska göra på en stuga.
 
På morgonen åt vi pizza och såg på film, sen gick vi iväg till skogen! Det fanns redan massor med höstlöv, här är ett på Matias stövel.
 
Vi hittade (och mosade) röksvampar! Lika roligt som då man var liten! Fast denhär på bilden var ingen röksvamp.
 
Och så hittade vi lite hallon, massor med lingon, och något enstaka blåbär.
 
Här försökte vi ta en ultrapinsam matching outfit bild eftersom vi hade på oss likadana skjortor, likadana mössor(fast i olika färg), likadana byxor, och så gummistövlar. Här har ni oss i ett nötskal, kanske det pinsammaste paret som finns, men ibland måste man vara lite pinsam.
 
Här kamoflerar jag mig bland mossor och ris! Håhhåhhåå, och nu är det nog bäst jag slutar!
Allmänt, Resor | | Kommentera |

Jeppis!


Tänkte skriva lite om hur jag haft det här i Jeppis. Många förstår nog inte varför man flyttar till en sånhärn liten plats så långt borta från allting. Men det ska ni veta att här har jag det riktigt bra! Skolan har kommit igång fint, vi har börjat med lite grunder runt grafisk design och så har vi fått pyssla och syssla i illustrator. Jag har redan lärt mig känna många skojiga filurer också. Tycker nog redan om min klass också!


Så har jag hittat lite kattkompisar! Den svarta katten brukar hänga på nån sorts botanisk trädgård här i stan. Sällskapssjukare katt får man leta efter, bara en gång försökte han bita mig. Den andra katten bor hos grannen, fast hon brukar komma och hälsa på ibland. Vet inte vem som äger henne eller vad hon heter, men då jag har dörren uppe en längre stund, som när jag vädrar eller hänger byk så brukar hon komma in. Denhär kissen brukar jag se varje dag, hon är också väldigt mysig och sällskaplig. Just en sån katt som sätter sig på tidningen då man ska läsa.

I onsdags samlades vi hos Thea och åt tortilla, Matilda som fyllde år hämtade ballonger! Efteråt var det gulisintagning som gällde. Gulisintagningen här var nog ganska fattig måste jag säga, tror den brukar vara lite mer händelserik på större orter. Men roligt hade vi ändå! Efteråt var det party på Melody, Jeppis enda nattklubb. Vi har varit där ett par gånger, och det känns som att man redan känner alla där. Vet inte vad jag tycker om en sånhärn alla känner alla stad, men vi får se!
 
Här sitter jag och äter tortilla och bredvid ser vi Pandas gipsade hand med tortillan!
 
Jag blir lite glad av att titta i kalendern och se så många roliga grejer som händer! T.ex. ska jag, Heidi och Chanette flyga iväg till London, Abbey ska få valpar, och nu alldeles först ska jag åka till Tammerfors och leva stugliv i ett ar dagar. Tycker det är roligt att man kan göra nånting extra ibland som faktiskt inte kostar så mycket alls!
Allmänt | | En kommentar |
Upp