DIY telefonskal

I onsdags testade vi nattlivet här i Jeppis, min telefon låg i en ryggsäck tillsammans med Maitias öl, som sprack. Min telefon är som tur glad och nöjd, men skalet luktar så starkt till öl, så jag bestämde mig för att fixa ett nytt, här är vad jag använde mig av. Tyget är en gammal bordsduk med en liten kaffefläck, den fick jag för 50 cent på loppis. Själva plastgrejen där telefonen är fast och magneterna tog jag från det gamla skalet som ändå skulle hamnat i soptunnan.
 
Använde det gama skalet som nån sort storleksmodell, annars sydde jag ganska fritt och på ganska krångliga och oplanerade sätt. Skulle ha behövat planera lite bättre först...
 
Helt snyggt blev det, inte perfekt men den funkar. Ska nog fixa en ny sen. Fick en sån insirationskick nu!
 
Bruna färgen passar fint med favoritskärpet. Måste vänja mig lite med att använda denhär, materialet känns ju lite annorlunda och sådär, några viktia kort har jag ännu inte vågat ha me eftersom själva fickorna för kort blev lite lösa, men just nu använder jag det utrymmet för att hålla ett sorts schema för vår introduktionsvecka i skolan i. Passligt ställe att förvara en ihopskruttad A4. Helt okej nöjd är jag nog. Kanske ska satsa lite bättre sen.
Allmänt | | En kommentar |

Det börjar kännas som hem

Ni ska få se lite små detaljer på min lägenhet. Större bilder kommer nog också. Men vi börjar här.
Mellan köket och sovrummet finns en inbyggd hylla, nästan ända från golv til tak som jag gillar mycket. 
 
På väggen i sovrummet, parallelt ovanför TVn, har vi fjärilarna. Denhär ville ju förståss min biologpojkvän ha, men jag sa att han får komma oftare på besök och beundra den i stället.
 
I köket har jag också en fin hylla. Jag ska berätta vad där finns. En liten gräddkanna och en liten sockerskål i en norsk serie från loppis, och så riemuraita burken jag fått av min syster. Sen har vi salt och peppar från tiger, ramen är gammal, under den i hyllan är det fastlimmat ett fult gult alienhuvud som jag inte får bort, därför måste jag täcka över den med något högt. Har tre marimekko koppar, gillar dom masssor, men dom säljs tyvärr inte mer, så jag har bara tre. På hyllan längst ner igger mina nycklar, två gamla filmrullar, ett gammalt svartepetter och ett gammalt svartpearkar. Ramen och knaggarna är från h&m home, kökshandduken köpte jag här i Jeppis och pannlapparna har min famo vävt. I ramen ska jag ha nånting snyggt, vet inte ännu vad, men kanske ett recept? Förälskade mig i det bronsiga materialet.
 
Grisen har fått plats bredvid några böcker i gamla köksskåpet, som jag inte har i köket, utan i sovrummet.
 
Mina trådrullar hänger snyggt på en gammal trådrullehylla, eller vad man nu ska kalla den.
 
Har en massa sånhärna lådor som hängt med länge. En av dom skar jag hälften grundare så den ryms i TV-bordet.
Allmänt, Inredning | | En kommentar |

Juthbacka marknad

Idag åkte jag och Iines buss till Juthbacka marknad. 
 
Där fanns en massa fint, mest antik och många fina arabiakärl. Dyra grejer mestadels.
 
Massvis med fina plåtburkar fångade mitt öga, men ingen kom med mig hem.
 
Koppar, koppar, många fina koppar.
 
Exempel på dyra saker. Snygga i allafall.
 
Kanske man skulle börja röka pipa? Nejnej.
 
Vädret kunde inte riktigt bestämma sig. Regningt och soligt. Och så såg himlen cool ut.
 
Iines köpte en lila väska med en söt gorilla.
 
Och jag fick hem med mig en spargris(söndrade min gamla i morse...) och en kanna i samma norska serie som domhär.
 
Nu är jag hemma. Trött i benen men nöjd. Förresten har jag helt glömt att berätta att jag flyttat. Har bott här en vecka nu, Matias åkte tilbax till Esbo i morse, så nu är jag ensam här. Känns skönt att inte behöva trängas två i min lilla etta, samtidigt som jag gärna skulle ha honom tibax här. På måndag börjar skolan i allafall, det ska väl också bli najs! 
Allmänt, Loppis, Shopping | | 2 kommentarer |
Upp